Limpukkainen savuporosalaatti
25 minuuttia
5 5 1 1 ääntä

Limpukkainen savuporosalaatti

Tämä salaatti on juhlabuffetin katseenvangitsija! Salaatissa yhdistyy kotimaiset kauden kasvikset, rapsakat Limpukkakrutongit ja suolaisen savuinen poronleike ja narskuva leipäjuusto sellaisessa väriloistossa, että se kilpailee näyttävyydestä kauneimmankin kukka-asetelman kanssa. Mikä parasta, salaatin voi valmistaa hyvissä ajoin aiemmin päivällä ja koota viidessä minuutissa.


Ainesosat

Resepti 6:lle.

  • 2 raitajuurta (tai 200 g retiisejä)
  • 6 viipaletta Limpukkaa
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 cosmopolitan tai romaine –salaattikerä
  • 150 g herneitä tai herneen palkoja
  • 150 g kylmäsavuporoa
  • 350 g leipäjuustoa

Raikas tillikastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • ½ ruukkua tilliä, hienonnettuna
  • ripaus suolaa ja valkopippuria 

Koristeluun:

  • 1 dl lipstikan lehtiä
  • 4 kolmen minuutin kananmunaa
  • ½ ruukkua tilliä

Valmistus

  1. Kuori raitajuuret ja viipaloi mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuen ohueksi. Jos käytät retiisejä, poista niistä kannat ja viipaloi ohuesti. Laita viipaleet jääkylmään veteen rapeutumaan.
  2. Leikkaa Limpukka kuutioiksi ja levitä leipäkuutiot leivinpellille leivinpaperin päälle, lorota öljy kuutioille ja mausta kevyesti suolalla. Paahda 220-asteisessa uunissa rapeiksi, noin 10 minuuttia. Sekoita kuutioita kerran paiston aikana.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun asti.
  4. Pese ja revi salaatti. Leikkaa herneenpalot kolmeen osaan. Suikaloi savuporo ja kuutioi leipäjuusto. Yhdistä kaikki salaatin ainekset tarjoilukulhossa, jätä hieman leipäkuutioita, leipäjuustoa ja savuporoa pinnalle koristeeksi. Revi salaatille lipstikan lehtiä, tilliä ja pehmeäksi keitettyjä, kuorittuja kananmunia.
  5. Juuri ennen tarjoilua: viimeistele Limpukka- & savuporosalaatti lusikoimalla puolet salaatinkastikkeesta sinne tänne salaatin pinnalle ja kata loput kastikkeesta salaatin sivuun.