Limpukkamakit
5 5 1 0 ääntä

Limpukkamakit


Ainesosat

Resepti 32:lle suupalalle.

  • 8 Limpukka-viipaletta
  • 200 g riimihärkää, ohuina siivuina
  • 300 g graavilohta, ohuina siivuina

wasabitäyte:

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 tl - 1 rkl wasabitahnaa
  • ripaus suolaa 

Lohimakien täytteet:

  • 8 surimipuikkoa
  • 8 pitkää vihreää papua
  • ¼ tuorekurkku 

Surf & turf riimihärkämakien täytteet:

  • 150 g katkarapuja
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 tl Tabascoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • ¼ vesimelonia

Valmistus

  1. Sekoita wasabitäytteen ainekset keskenään: lisää wasabia oman maun mukaan, pientä tulisuutta saa olla.
  2. Ryöppää papuja kahden minuutin ajan kiehuvassa, suolatussa vedessä. Valuta ja heitä heti jääveteen jäähtymään, jotta kaunis vihreä väri säilyy.
  3. Hienonna riimihärkämakien rapuja veitsellä ja sekoita majoneesiin. Mausta Tabascolla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  4. Kuori kurkku ja puolita pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa sisus ohuiksi tikuiksi.
  5. Kuori meloni ja leikkaa 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Poista siemenet pienellä lusikalla, leikkaa pois kovin reikäiset kohdat.
  6. Leikkaa Limpukka-viipaleista pitkän sivun reunat pois. Voitele wasabikermalla.
  7. Jaa kahdelle leipäviipaleelle raputäyte ja tämän päälle vesimeloniviipaleita. Leikkaa reunojen yli menevä vesimeloni pois. Paina päälle wasabilevitteellä voidellut kannet ja leikkaa pituussuunnassa kahdeksi tangoksi. Siisti vielä päistä leivän reunat.
  8. Ota taas kaksi voideltua Limpukkaviipaletta ja asettele niille pituussuuntaisesti vuorotellen surimipuikkoja, sitten kurkkutikkuja ja vihreää papua, niin, että saat leikattua myös nämä leivät kahteen tankoon, jossa täytteet ovat symmetrisesti sisällä.
  9. Levitä kelmua työlaudalle. Asettele graavilohi- tai härkäviipaleet kelmun päälle leveydeltään käärittävän leipätangon, ja pituudeltaan 15 senttimetrin kokoiseksi pohjaksi.
  10. Aseta leipätanko lohen tai härän alaosaan poikittain ja kääri leipätangon ympärille kelmun avulla kuin valmistaisit sushia. Paina paketti tiiviiksi ja varo, ettei kelmu jää rullan ainesten väliin. Kääri kelmun päät tiukasti. –Jos olet näppärä, voit kääriä kerralla kaksikin leipätankoa, kun asettelet ne ihan vierekkäin.
  11. Laita pötköt pakastimeen jäähtymään. Kun ne ovat kohmeisia, poista kelmu ja leikkaa terävällä veitsellä suupaloiksi. Aseta tarjolle ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki: Jos pötköt ehtivät jäätymään ennen juhlien alkua, anna niiden sulaa puolisen tuntia työlaudalla ennen leikkaamista