Serranon juustokakku
60 minuuttia
4 5 1 4 ääntä

Serranon juustokakku

Kevään ja kesän juhlat ansaitsevat juhlavan, mutta raikkaan ja herkullisen tarjottavan.Suolainen maistuu nykyisin makeaa paremmin ja siksi kannattaa panostaa suolaiseen tarjottavaan.Käytä mielikuvitustasi ja koristele tämä kakku omilla suosikkiaineksillasi.Kokeile vaikkapa fetajuustoa, savustettua lohta, savuporoa tai halutessasi vain kasviksia.


Ainesosat

Resepti 12 hlöä/1 kakku.

Pohja:

  • 17 kpl (noin puoli pussillista) Pågen Skorpor Täysjyvä -korppuja
  • 75 g voita 

Täyte:

  • 10 liivatelehteä
  • vettä
  • 2 1/2 dl kuohukermaa
  • 400 g paprika-chilituorejuustoa + noin 1 dl punaista pestokastiketta
  • 400 g ruohosipulituorejuustoa + 1 rkl sinappia + reilusti mustapippuria myllystä
  • 3-4 rkl kiehuvaa vettä 

Pinnalle:

  • 50 g Serranon kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • rucolaa
  • 125 g mozzarellapalloja + 2 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta
  • mustapippuria myllystä

 

Valmistus

  1. Jauha korput tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
  2. Sulata voi ja sekoita murujen joukkoon.
  3. Leikkaa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä.
  4. Taputtele muruseos vuoan pohjalle.
  5. Vaahdota kuohukerma ja jaa se kahteen erilliseen kulhoon.
  6. Lisää toiseen paprika-chilituorejuusto ja punainen pestokastike. Sekoita tasaiseksi.
  7. Lisää toiseen kulhoon kermavaahdon seuraksi ruohosipulituorejuustoa, sinappia ja runsaasti mustapippuria myllystä. Sekoita tasaiseksi.
  8. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
  9. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
  10. Sekoita tasaiseksi lusikalla.
  11. Jaa liemi kahteen osaan ja valuta molemmat liemet ohuena nauhana täytteisiin koko ajan sekoittaen.
  12. Kaada täytteet varovasti päällekkäin vuokaan.
  13. Suojaa kelmulla tai foliolla ja anna jähmettyä mielellään yön yli.
  14. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  15. Koristele Serranon kinkusta käännellyillä ruusukkeilla, miniluumutomaateilla, pestokastikkeessa käännetyillä mozzarellapalloilla ja rucolalla.
  16. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria.