Aamiainen - Limpukka lehtikaalipeston ja avokadn kera
20 minuuttia
3 5 1 1 ääntä

Aamiainen - Limpukka lehtikaalipeston ja avokadn kera

Lehtikaalista ja joulun pähkinöistä valmistat helposti ja nopeasti herkullisen peston. Voit tehdä kerralla isomman satsin, sillä pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.


Ainesosat

Lehtikaalipesto (8 leivälle)

  • 200 g lehtikaalia 
  • 40 g saksanpähkinöitä 
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • hieman suolaa

Avokadoleipä

  • 1 siivu Limpukkaa
  • 2 rkl lehtikaalipestoa
  • 1/2 tomaatti
  • 1/2 avokado
  • voileipäkrassia

Valmistus

Lehtikaalipesto 

  1. Revi lehtikaali ja laita kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada lävikköön ja huuhtele kaali kylmässä vedessä. 
  2. Purista lehdet käsin ja laita mikserikulhoon. 
  3. Lisää pähkinät, sitruunamehu, kuorittu valkosipuli ja oliiviöljy. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  4. Mausta suolalla. 

Avokadoleipä

  1. Paahda leipäviipale ja levitä päälle pestoa. 
  2. Viipaloi tomaatti ja avokado, ja laita leivälle. 
  3. Viimeistele krassilla. 
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.