20 minuuttia
5 5 1 14 ääntä

Gifflar Cheesecake


Ainesosat

Pohja

  • 1 pss Pågen Gifflar


Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 munankeltuaista (noin 2 rkl)
  • 2 dl crème fraichea
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 1 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta 
  • 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 2 munanvalkuaista (noin 4 rkl)
  • 50 g tomusokeria 

Valmistus

Pohja

  1. Asettele Gifflarit irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 20 cm) ja painele niitä kasaan kevyesti. 


Täyte

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  2. Sekoita kulhossa yhteen tuorejuusto, munankeltuaiset, crème fraiche, vaniljasokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. 
  3. Ota liivatelehdet vedestä puristelematta vettä pois niistä. Sulata lehdet kulhossa, kuuman vesihauteen päällä. (vaihtoehtoisesti voit puristaa lehdistä veden ja sulattaa lehdet kuumassa vesitilkassa).  
  4. Lisää liivatelius tuorejuustoseokseen huolellisesti sekoittaen. 
  5. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa vielä parin minuutin ajan. Lisää kova vaahto tuorejuustoseokseen. 
  6. Kaada täyte gifflareiden päälle ja annan kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 


Koristelu

Vispikermaa ja tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mansikoita ja mustikoita. 


Vinkki

Voit hyvin pakastaa juustokakun ennen koristelua. 

Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.