Hunajaiset päärynä-fetapizzat
20 minuuttia
5 5 1 2 ääntä

Hunajaiset päärynä-fetapizzat

Pågen Tuore Pizzapohjat ovat monikäyttöisiä. Näistä lapsikin valmistaa itselleen herkullisen välipalan lempitäytteistään. Pohjat sopivat myös pikanälkään ja illanistujaisherkuksi. Valmista myös kevään juhlahetkiin pieniksi suupaloiksi. Tarjoa kokonaisena tai leikkaa pieniksi suupaloiksi.    - Hellapoliisi Kati Jaakonen -


Ainesosat

4 pizzaa tai 32 suupalaa

  • 4 kpl Pågen Tuore Pizzapohjia
  • n. 400 g valmista tomaattikastiketta TAI 
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1/2 dl punaviiniä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • persiljaa tai oreganoa

Täyte

  • 200 g feta- tai vuohenjuustoa muruina
  • 2 päärynää
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 4 rkl hunajaa
  • kourallinen rucolaa

Valmistus

  1. Kuumenna oliiviöljy kasarissa.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi ja lisää kasariin. Kuullota hetki. 
  3. Lisää tomaattipyre, punaviini ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi basilikalla ja oreganolla.
  4. Keitä hetki ja tarkista maku. 
  5. Jaa kastike pizzapohjille.
  6. Lisää feta- tai vuohenjuustomurut päälle.
  7. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. 
  8. Laita päärynäviipaleet kiertämän pizzapohjaa siten, että kun leikkaat valmiista pizzasta paloja, jokaiseen palaan tulee päärynää. 
  9. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
  10. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. 
  11. Valuta päälle hunajaa ja ripottele päälle rucolaa ennen tarjoilua. 

Leikkaa suupaloiksi tai tarjoa kokonaisena. 

Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.