Jouluisa illanistujaisleipä
40 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Jouluisa illanistujaisleipä

Viileät syysillat ja Joulun aika houkuttavat keittiöön valmistamaan herkkuja, joita on ihana nauttia kynttilänvalossa teen tai glögimukin äärellä. Marinoidut vihannekset ovat tyylikästä tarjottavaa. Voit täydentää annosta erilaisilla leikkeleillä. Tarjoa leivät kokonaisina tai puolitettuina.


Ainesosat

Resepti 5-10:lle annokselle. 

  • 5 Jouluisa -viipaletta
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 1/2 pieni kukkakaali (n. 2 dl)
  • pala parsakaalia (n. 2 dl)
  • pala bataattia (n. 2 dl)
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 punajuuri
  • 5 Serranon kinkku -viipaletta

Marinadi:

  • ½ dl avokadoöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 1 tl punaista chilipaprikaa, hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus merisuolaa

Koristeluun:

  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta lehtipersiljaa tai persiljaa

Valmistus

1.Höyrytä tai keitä porkkana, kukkakaali ja parsakaali pureskeltavan kypsäksi. Keitä bataatti ja punajuuri eri kattiloissa. Voit halutessasi käyttää myös etikkapunajuurta.

2.Kuori ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.

3.Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita paloitellut kasvikset punajuurta lukuunottamatta kulhoon ja valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada marinadi kasvisten päälle.

4.Paloittele punajuuri erilliseen kulhoon ja valuta päälle tilkka balsamiviinietikkaa.

5.Anna kasvisten maustua mielellään muutama tunti tai yön yli.

6.Puolita Jouluisa –leipäviipaleet tai tarjoa kokonaisina.

7.Lusikoi päälle marinoituja vihanneksia ja rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.

8.Hienonna päälle halutessasi lehtipersiljaa tai persiljaa.

9.Pyöräytä jokaisen leivän päälle viipale serranon kinkkua tai muuta lihaisaa leikkelettä.

Vinkki! Pöytämausteena voit tarjota mustapippuria ja paksua balsamicokastiketta.

Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.