Jouluisat vuohenjuustopalat
60 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Jouluisat vuohenjuustopalat


Ainesosat

Vuohenjuustokerma:

  • 220 g vuohen tuorejuustoa (Buche de Chevre)
  • 1 dl kermaa
  • hienoa valkopippuria
  • Poista vuohenjuustosta sitkeä kuori ja paloittele juusto. Hienonna juusto monitoimikoneen silppurissa ja lisää kerma norona kunnes seos on tahnamaista. Mausta ripauksella valkopippuria ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Sipulihilloke:

  •  punasipulia
  • 1 ½ rkl ruokaöljyä
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl fenkolin siemeniä
  • ripaus suolaa

Valmistus

  1. Kuori ja leikkaa punasipulit 2mm renkaiksi. Kuumenna öljy laakeassa kasarissa tai kattilassa fenkolin siementen kera ja paista sipuleita keskilämmöllä niin, että ne pehmenevät hieman ja niistä irtoaa nestettä. Jos sipulit alkavat ruskistua, laske lämpöä. Kun sipulit ovat pehmenneet ja niiden neste alkaa haihtua, lisää sipuleihin sokeri, sekoita hetken ja kaada sekaan lopuksi etikka. Keitä neste siirappimaiseksi koko ajan sekoittaen ja mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku ja jäähdytä.
  2. Voitele Jouluisa-viipaleet vuohenjuustokermalla ja viimeistele sipulihillokkeella. Voit myös leikata Jouluisat pieniksi cocktailpaloiksi ennen voitelua. Tarjoa heti.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.