Juureen leivotut keksit & graavilohi
15 minuuttia
5 5 1 1 ääntä

Juureen leivotut keksit & graavilohi


Ainesosat

4:lle

Pågen Juureen leivotut täysjyväkeksit 

Graavilohi 

  • 600 g nahallista ruodotonta pakastettua lohivilettä. 
  • 3 rkl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl rouhittua valkopippuria
  • 2 dl tilliä


Hovimestarinkastike

  • 2 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl ranskalaista vaaleaa sinappia, esim. dijon
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dl rapsiöljyä
  • noin 1 dl hienoksi pilkottua tilliä
  • lisänä haluttaessa: 1 tl valkoviinietikkaa

 

Jos haluat päästä helpommalla, voit ostaa valmista graavilohta ja hovimestarinkastiketta. 

Valmistus

  1. Jaa lohi kahteen osaan. Laitan toinen pala lautasella nahkapuoli alaspäin. 
  2. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja ripottele lohipuoliskojen päälle. 
  3. Jaa tilli lohille. 
  4. Laita toinen lohipuoliskoista toisen päälle, nahkapuoli ylöspäin. Paina kämmenellä palaset yhteen. 
  5. Laita lohet kelmuun ja pidä kylmässä 3-1 vuorokautta. 
  6. Kääntele lohipakettia aina silloin tällöin. 

 


Hovimestarinkastike

  1. Laita kulhoon sinappi, sokeri ja viinietikka ja sekoita kunnes sokeri hieman sulaa joukkkoon. 
  2. Lisää joukkoon öljyä tipoittain, samaan aikaan hyvin sekoittaen. 
  3. Lisää tilli ja maista haluatko lisätä viinietikkaa, sokeria tai ehkä vähän suolaa. 
  4. Tarjoile lohen kanssa. 

 

Tarjoilu

  1. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja lisää Pågen Juureen leivottujen täysjyväkeksien pääälle. 
  2. Koristele salaatilla, sitruunasiivuilla ja tillillä. 
  3. Viimeistele kastikkeella. 
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.