Lihapulla-uunileipä
30 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Lihapulla-uunileipä


Ainesosat

Resepti 4 leivälle.

  • 4 kpl Oivallus! Kuitupaloja
  • 8 valmista tai itsetehtyä lihapullaa
  • 2 dl valmista tomaattipastakastiketta
  • 40 g parmesan-raastetta
  • basilikan lehtiä
  • haudutettua mallasipulia (kso resepti)

Haudutettu mallassipuli:

  • 2 isoa sipulia
  • 25 g voita
  • 1 rkl mallasjuomauutetta
  • 2 rkl vettä
  • mustapippuria

Valmistus

  1. Laita leivät uunipellille.
  2. Puolita lihapullat.
  3. Levitä Oivallus! Kuitupaloille reilu tomaattikastikepohja ja asettele lihapullat leiville.
  4. Ripottele päälle parmesanraaste ja paahda 200 asteisessa uunissa grillivastuksella kunnes juusto on ruskistunut ja lihapullat kuumia.
  5. Revi päälle basilikan lehtiä ja tarjoa mallassipulin kera.

Vinkki! Tarjoa täyttävien uunileipien kanssa raikasta salaatti!

Mallassipulin valmistat näin:

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi.
  2. Sulata voi laakeassa pannussa ja aseta sipulirenkaat rasvaan paahtumaan.
  3. Paista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  4. Lisää mallasuute ja vesi.
  5. Kiehauta, laske lämpöä ja anna hautua hiljalleen n. 10 minuuttia (kunnes sipulit ovat pehmenneet ja siirappisia).
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.