Limpukkainen sieniruukku
30 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Limpukkainen sieniruukku

Limpukkasieniruukku sopii mainiosti rapujuhlien tarjottavaksi tai pimeänä myrskyisenä yönä hyvän dekkarin kanssa. - Meri-Tuuli Lindström -


Ainesosat

Resepti 4:lle.

  • 6 Limpukka-viipaletta, leikattuna n. 3x3cm paloiksi
  • 500 g kantarelleja tai tatteja, kuutioituina
  • 1 sipuli, hienoksi kuutioituna
  • 2 rkl voita (sekä lisää uuniruukkujen voiteluun)
  • 2 dl tummaa olutta
  • n. 1 tl suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 prk (120g) smetanaa
  • 1 tl rosepippuria
  • 150 g juustoraastetta

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Kuumenna voi pannussa ja pehmennä siinä sipulit. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes niistä on haihtunut kosteus. Lisää tumma olut ja kiehauta.  Lisää kerma ja suola ja hauduta vartin verran matalalla lämmöllä. 
  3. Sillä välin voitele annosruukut tai keskikokoinen, korkeareunainen uunivuoka voilla ja vuoraa tiiviisti pohjaa myöten Limpukkapaloilla. Lisää muhennokseen smetana ja rosepippuri ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa sienimuhennos ruukkuihin ja kuorruta juustoraasteella. Paista vuokia uunissa noin 10min. tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.