Lohilimpukka
30 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Lohilimpukka

Herkullinen Limpukka-lohileipä, joka sopii mainiosti myös juhlatarjottavaksi buffet-pöytään. - Meri-Tuuli Lindström -


Ainesosat

  • 4 viipaletta Pågen Limpukkaa
  • ¼ vesimelonia
  • sokerisuolattua lohta
  • tillimajoneesia
  • koristeluun tilliä tai vesikrassia 

Sokerisuolattu lohi:

  • 200 g nahatonta lohta paksusta osasta, ruodot nypittyinä
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1,5 rkl suolaa

Leikkaa lohesta rasvainen reunapala pois. Hiero suola ja sokeri pintaan ja anna marinoitua kylmässä (+1 - 4c°) ainakin 4h tai yön yli. 

Tillimajoneesi:

  • 1 puntti tai ruukku tilliä
  • 4 dl rypsiöljyä 
  • 1 kananmunan keltuainen 
  • 2 tl väkevää sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa

Valmistus

  1. Kiehauta  kasari vettä. Ota yksi oksa tilliä sivuun, laita loput varsineen veteen ja keitä kiehuvassa vedessä 10 sek. ja nosta suoraan jääveteen jäähtymään. Purista tillistä ylimääräinen vesi käsin, silppua tilli ja soseuta rypsiöljyn kanssa. Valuta tilliöljy tiheän kankaan läpi. 
  2. Yhdistä keltuainen, sinappi ja etikka kulhossa ja vispaa tasaiseksi seokseksi. Kaada tipotellen tai ohuena norona tilliöljyä munaseokseen koko ajan vispaten. Öljyn tulisi sekoittua tasaisesti munaseokseen, eli emulsoitua. Kun kaikki öljy on emulsoitunut keltuaiseen, eli sinulla on majoneesi, mausta se suolalla ja hienonna joukkoon sivuun laitettu tilli. Pakkaa pursotuspussiin ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti. 

Leipien kokoaminen: 

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa Limpukkaviipaleet keskeltä kahtia ja asettele leivinpaperille. Paahda uunissa rapeiksi molemmin puolin, uunista riippuen noin 4-8 minuuttia.
  2. Leikkaa vesimelonista kuoret pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet vielä pienemmiksi kolmioiksi. Voitele leivät ohuesti tillimajoneesilla ja asettele päälle 2 melonikolmiota. Ota lohi kylmästä ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi terävällä veitsellä ensin pituussuunnassa kahdeksi tangoksi ja sitten ohuiksi, 0,5cm paloiksi. Asettele melonin päälle lohta ja pursota lopuksi tillimajoneesista pienet napit lohen päälle. Koristele tillillä tai vesikrassilla. 
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.