Lohipurkki wasabi-kermalla
5 5 1 0 ääntä

Lohipurkki wasabi-kermalla

Lohipurkit ovat näyttävä, mutta superhelppo tarjottava keväisiin juhliin. Voit valmistaa salsan, cevichen ja kerman aikaisemmin päivällä , kunhan kokoat purnukat vasta juuri ennen tarjoilua. - Meri-Tuuli Lindström -


Ainesosat

Resepti: 8 kpl 3 dl:n purkkeja.

  • 6 kpl Pågen Skorpor -korppuja

lohiceviche:

  • 500 g tuoretta nahatonta lohta kuutioituna 1x1cm paloiksi
  • 1 limen mehu & kuoret raastettuna
  • 2 tl suolaa

salsa:

  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 6 kypsää tomaattia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria

wasabikerma:

  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl wasabitahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna

Valmistus

  1. Ripottele suola lohikuutioille. Lisää myös limen kuoret ja mehu ja sekoita. Nosta jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Sekoita salsan ainekset keskenään ja tarkista maku. Sekoita keskenään smetana, wasabi ja suola ja nostele lopuksi sekaan vaahdotettu kerma.
  2. Murenna korput lasipurkkien pohjalle. Lusikoi seuraavaksi purkkeihin salsa ja näiden päälle lohiceviche. Lusikoi päällimmäiseksi kerrokseksi wasabikerma ja tarjoa heti.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.