Mätimousseleivos
100 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Mätimousseleivos

Juhlava tarjottava vaikkapa jouluun tai uuteenvuoteen. Voit valmistaa nämä jo edellisenä päivänä.


Ainesosat

Resepti 10:lle. 

  • 10 annosvuokiin, esimerkiksi kahvikuppeja tai fondant -vuokia
  • n. 10 viipaletta Pågen JättiPaahto -leipää
  • 200 g graavia lohta, pienenpieninä kuutioina
  • 100 g mätiä
  • 2 napakkaa suolakurkkua (tai 10 kpl cocktailsuolakurkkua), pienenpieninä kuutioina
  • 1 punasipuli, pienenpieninä kuutioina
  • 1 Granny Smith -omena, kuorittuna ja raastettuna
  • 1 pnt tilliä, silputtuna
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 150 g smetanaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 5 liivatelehteä, kylmässä vedessä liotettuna

Valmistus

Voit tehdä leivoksen myös leipävuokaan ja leikata jäähtymisen jälkeen. Lisää silloin kolmas leipäkerros mousseseoksen väliin.

  1. Leikkaa JättiPaahto -leivästä pyöreällä muotilla annosvuokiin sopiva pohja- ja kansipala. Vuoraa vuoat kelmulla niin, että kelmua riittää reilusti myös muottien reunojen yli. Paina pohjapala paikoilleen.
  2. Sekoita isossa kulhossa lohi, suolakurkku, punasipuli, omena ja tillisilppu ja nostele lopuksi mäti sekaan. Mausta pippureilla. Vaahdota kerma ja sekoita mätimousseen. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen vedestä puristellut liivakot ja sekoita smetanaan. Nostele nuolijalla tasaisesti mätimousseen. 
  3. Jaa mätimousse annosvuokiin lusikoiden, varo jättämästä ilmakuplia väliin. Paina kansileipä varovasti seoksen päälle ja käännä ylimääräinen kelmu vuoan suojaksi. Jäähdytä kaapissa vähintään tunnin ajan ja kumoa alkupalalautaselle juuri ennen tarjoilua
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.