Punasipuli-pinaattileivokset
5 5 1 0 ääntä

Punasipuli-pinaattileivokset


Ainesosat

PUNASIPULIHILLO

  • 400 g punasipulia
  • 3/4 dl punaviinietikkaa
  • 3/4 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl timjamia


KORISTELU

  • puolet punasipulihillosta
  • 16 varrellista kaprista
  • tuoretta timjamia tai vesikrassia


TÄYTE 1

  • 100 g smetanaa
  • 100 g maitorahkaa
  • puolet punasipulihillosta
  • ripaus suolaa


TÄYTE 2

  • 250 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 1/2 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
  • 1/2 tl muskottipähkinää

Valmistus

  1. Valmista ensin punasipulihillo. Kuutioi kuoritut punasipulit. Pane kuutiot kattilaan, lisää viinietikka, hillo-marmeladisokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä seuraavaan päivään.
  2. Täyte 1. Vaahdota smetana, sekoita rahka ja puolet punasipulihillosta joukkoon, mausta suolaripauksella.
  3. Täyte 2. Pane huuhdotut pinaatinlehdet kattilaan, lisää vesi sekä suola ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes lehdet ovat pehmeitä. Kaada siivilään ja jäähdytä. Puserra pinaatinlehdet kaksin käsin kuiviksi ja hienonna. Sekoita tuorejuusto ja mausteet sileäksi ja lisää pinaatti joukkoon.
  4. Levitä täyte 1 seitsemälle leipäviipaleelle, peitä täyte leipäviipaleilla ja levitä täyte 2 päälle. Paina viimeiset leipäviipaleet päälle ja kääri leivät kelmuun ja pane jääkaappiin 4-12 tunniksi. Leikkaa ruskeat reunat pois ja paloittele leivät kuuteen osaan, pane leivokset paperivuokiin ja lusikoi loput punasipulihillosta päälle. Koristele kapriksilla ja timjamilla tai vesikrassilla.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.