Skorpor Cheesecake
90 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Skorpor Cheesecake

Ihanan raikas omenainen kakku ja kardemummainen ihana pohja. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Ainesosat

Resepti 8-12 palaa.

Pohja:

  • 200 g Skorpor Kardemumma -korppuja (n. 1 pussi)
  • 50 g voita
  • 4 rkl sokeria

Koristelu:

  • viinimarjoja
  • 12 kpl kuivattuja aprikooseja
  • kanelitankoja

Täyte:

  • 40 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 omenaa
  • 1 tl kanelia
  • 4 dl rahkaa
  • 3,5 dl ranskankermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl maizenaa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 sitruuna

Valmistus

Tee ensin pohja:

  1. Hienonna korput tehosekoittimessa ja lisää sokeri. Sulata voi ja sekoita se korppujauhon kanssa.
  2. Voitele rengasvuoka (22cm) ja painele pohjataikina tasaisesti vuokaan.
  3. Paista vaaleanruskeaksi 150 asteessa noin 13-15 minuuttia

Tee sitten täyte:

  1. Sulata voi ja sokeri teflonkattilassa.
  2. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita voi-sokeriseokseen.
  3. Hauduta omenakuutioita kunnes ne pehmenevät.
  4. Lisää kaneli ja anna seoksen jäähtyä.
  5. Sekoita kulhossa rahka ja ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, maizena sekä kananmuna tasaiseksi.
  6. Raasta hienoksi puolikkaan sitruunan kuori ja lisää raaste täytteeseen.

Kokoa kakku: 

  1. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja ripottele omenakuutiot tasaisesti täytteen päälle.
  2. Paista 150 asteessa 60-75 minuuttia.
  3. Anna kakun levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoan reunoilta veistä apuna käyttäen ennenkuin avaat vuoan renkaan.
  5. Koristele kakku halutessasi viinimarjoilla, aprikooseilla ja kanelitangolla.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.