Skorpor Vuohenjuusto-Päärynäcrostinit
30 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Skorpor Vuohenjuusto-Päärynäcrostinit

Vuohenjuusto on mainio kaveri rapealle täysjyväiselle Skorpor-korpulle. Elegantit cocktailpalat sopivat täydelliesti tarjottaviksi kuohuviinin kanssa. Täytteet voi valmistaa jo edellisenä päivänä, joten näyttävien suupalojen esillepanoon ei tarvitse varata juhlapäivänä kuin viisi minuutia. - Meri-Tuuli Lindström -


Ainesosat

Resepti: 20 annospalaa.

  • 20 kpl Skorpor Täysjyvä -korppuja

Päärynät:

  • 3 dl punaviiniä
  • 1,5 dl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 2 tähtianista
  • 4 päärynää 

Mousse:

  • 330 g vuohen tuorejuustoa (Buche de Chevre)
  • 1,5 dl kermaa
  • hienoa valkopippuria

Koristeluun:

  • ketunleipää tai esimerkiksi oman pihan apilankukkia

Valmistus

  1. Valmista ensin päärynät. Kuori ne ja leikkaa pois kannat. Puolita päärynät pituussuunnassa. Kiehauta muut ainekset kattilassa ja nosta päärynät liemeen. Laske lämpöä ja anna porista hiljalleen noin 12 minuuttia. Jäähdytä päärynät keitinliemessä.
  2. Poista vuohenjuustosta sitkeä kuori ja paloittele juusto. Hienonna juusto monitoimikoneen silppurissa ja lisää kerma norona kunnes seos on tahnamaista. Mausta ripauksella valkopippuria ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
  3. Juuri ennen tarjoilua: asettele Skorpor-korput vadille. Pursota jokaiselle ruokalusikallisen verran vuohejuustokreemiä. Viipaloi päärynät ja asettele moussen päälle. Koristele ja tarjoa.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.