Tumma suklaa-vadelmavanukas
60 minuuttia
4 5 1 1 ääntä

Tumma suklaa-vadelmavanukas

Nopea tarjottava, joka syntyy kuivakaapin aineksista ja menneen kesän pakastetuista marjoista.Parasta tässä jälkiruoassa on napsia leipäviipaleiden rapeita kantapaloja, joita sula suklaa ja vadelmat maustavat!


Ainesosat

Resepti 4:lle.

  • 6 palaa Maalaishyvä-leipää
  • voita
  • 70 g taloussuklaata, karkeaksi veitsellä paloiteltuna
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tummaa rommia
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 4 dl maitoa
  • 100 g pakastevadelmia
  • 2 rkl ruokosokeria

Valmistus

  1. Revi leipäviipaleet suupaloiksi ja anna kuivahtaa hetken huoneenlämmössä.
  2. Rasvaa korkeareunainen kakku- tai leipävuoka voilla.
  3. Yhdistä rommi ja sokeri sekä vaniljasokeri kulhossa ja sekoita.
  4. Lisää seokseen kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki.
  5. Sekoita seokseen lopuksi kerma ja maito.
  6. Levitä Maalaishyväpalaset rasvattuun vuokaan.
  7. Ripottele päälle tumma suklaa ja kaada munaseos viipaleiden päälle.
  8. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja anna munaseoksen imeytyä sillä välin leipiin painelleen niitä välillä.
  9. Kun uuni on kuuma, painele vadelmat tasaisesti vuokaan ja sirottele lopuksi päälle ruokosokeri.
  10. Paista uunissa 40minuuttia.
  11. Tarjoa hieman jäähtyneenä kahvin kera.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.