Välimeren Oivallus!
20 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Välimeren Oivallus!

Välimeren mausteet ja tunnelma yhdistyvät tässä leivässä, joka on itsessään jo ateria - lounas tai salaatin kera tarjottuna illallinen. - Meri-Tuuli Lindström -


Ainesosat

Resepti 4:lle.

  • 200 g karitsan jauhelihaa
  • 4 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ lt kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • kuivattua chiliä maun mukaan
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kypsä tomaatti, pieninä kuutioina
  • ½ punasipuli, hienoksi kuutioituna
  • ½ dl tuoreita yrttejä, kuten minttua, korianteria ja lehtipersiljaa
  •  
  • 1 prk (400g) keitettyjä kikherneitä, valutettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rk lstruunamehua
  • suolaa & mustapippuria

 

Valmistus

  1. Soseuta kikherneet pienen vesitilkan kanssa ja mausta oliiviöljyllä, sitrunamehulla sekä suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannussa ja pehmennä siinä valkosipulit. Lisää karitsan jauheliha ja ruskista. Lisää kuivat mausteet ja tomaattipyre ja paista, kunnes neste on imeytynyt ja seos on aromaattista lammasmurua. Mausta suolalla ja pippurilla ja poista liedeltä. Lisää seokseen tuore tomaatti, sipuli ja yrtit ja sekoita.
  3. Paahda Oivallus! Kuitupalat ja jaa kikhernesose niille. Lusikoi seuraavaksi karitsanjauheliha ja valuta jokaisen päälle teelusikallisen verran tahinia. Murusta lopuksi fetajuusto leiville ja viimeistele tuoreilla mintunlehdillä. Lähi-Idän mausteinen leipä on valmis!
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.