Veggievore-leipä
20 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Veggievore-leipä

Veggievorea voi yksinkertaisimmin kuvailla sanalla osa-aikavegaanisuus. Vaikka se oikeastaan tarkoittaakin uuden ruokailutottumuksen löytämistä. Mikset vaihtaisi välillä salamia hummukseen ja avokadoon, vaikka pari kertaa viikossa? Se maistuu hyvältä - ja myös tekee Sinulle hyvää!


Ainesosat

2 annosta

  • 2 viipaletta/palaa Pågen-leipää
  • 1 avokado
  • 1 kourallinen sokeriherneitä
  • Cocktailtomaatteja, mielellään eri värisiä/lajikkeita
  • Rucolaa
  • 1 kourallinen saksanpähkinöitä
  • 2 sitruunanlohkoa
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tk nystua seesaminsiemeniä
  • Oliiviöljyä

Punajuurihummus

  • 1 prk valmiiksikeitettyjä kikherneitä
  • 2-3 punajuurta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl tahinia
  • 1 tl juustokuminaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  1. Keitä punajuuret kuorineen kunnes ne ovat pehmeitä. Hankaa kuori pois kylmässä vedessä. 
  2. Paloittele suuriksi paloiksi. 
  3. Huuhtele kikherneet  ja soseuta ne sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa. 
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  5. Levitä punajuurihummus leiville.
  6. Viipaloi avokado ja sokeriherneet ja laita päälle hummuksen päälle.
  7. Lisää päälle rucolaa ja cocktailtomaatteja.
  8. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Sekoittele sopivasti ettei siemenet paahdu liian tummiksi.
  9. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa  ja sirottele leipien päälle.
  10. Viimeistele leivät mustilla seesaminsiemenillä, tilkalla oliiviöljyä ja puristetulla sitruunanmehulla.  

Muut suosittelevat myös

Serranon juustokakku Grillileipä
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.