Viikonlopun Lihapulla SUBS
30 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Viikonlopun Lihapulla SUBS

Telkkarista tulee odotettu futispeli ja kotikatsomoon pitää taikoa isoruokaisille jotain käsin syötävää, mutta tuhtia evästä. Tai ehkä jääkaapissasi on eilisiä lihapullia ja Oivallus! Subs oikein huutaa niitä? Tämä ohje aateloi lihapullan ja Oivalluksen liiton.


Ainesosat

Resepti 4:lle.

  • 4 kpl Oivallus! Subs -leipää

Lihapullat:

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 rkl sinappia
  • 0,75 dl kermaa 

Konjakkisipuli:

  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl konjakkia
  • 1 tl rosepippuria
  • suolaa 

Lisäksi:

  • suolakurkkuja
  • puolukkasurvosta
  • maalaissipsejä

 

Valmistus

  1. Sekoita lihapullien ainekset keskenään ja muotoile pehmeästä taikinasta lusikoiden avulla pieniä lihapullia, niitä pitäisi tulla noin 20. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat juuri kypsiä.
  2. Sillä välin leikkaa sipulit renkaiksi. Kuumenna voi pannussa ja paista sipulirenkaita kunnes ne ovat pehmenneet ja ottaneet väriä. Lisää konjakki ja anna sen kiehahtaa ja imeytyä sipuleihin. Lisää lopuksi smetana ja mausta suolalla ja rosepippurilla.
  3. Kokoa leivät: jaa konjakkisipuli leiville ja tämän päälle lihapullat. Paista leipiä uunissa muutaman minuutin, että kansi rapeutuu. Lusikoi leiville puolukkahilloa ja tarjoa heti suolakurkkujen ja maalaissipsien kanssa.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.