Juhlavat vuohenjuusto-sipulikorput
5 5 1 0 ääntä

Juhlavat vuohenjuusto-sipulikorput

Ihana pikkutarjottava suupala juhlien buffet-pöytään tai illanistujaisiin.


Ainesosat

  • 10 kpl Pågen Skorpor -korppuja
  • 1 Granny Smith omena
  • sitruunamehua
  • levittyvää vuohenjuustoa

 Pähkinä-sipulipyree (tekee noin 300g):

  • 500 g shalottisipuleita, kuorittuna ja puolitettuna
  • 100 g voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 70 g saksanpähkinöitä
  • ripaus suolaa ja pippuria

 Sellerihillo (tekee 1/2 litraa):

  • 1 varsiselleri
  • 1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
  • 1,5 dl vettä 
  • 1 dl etikkaa
  • 160 g hillo-marmeladisokeria
  • 1 rkl rosépippureita

Valmistus

  1. Levitä sipulit uunivuokaan ja ripottele päälle fariinisokeri ja nokareiksi leikattu voi. Paahda 200-asteisen uunin keskiosassa, kunnes sipulit ovat paahtuneet hyvin tummanruskeiksi ja karamellisiksi. Ripottele päälle saksanpähkinät ja paahda vielä viisi minuuttia. Jäähdytä ja soseuta sipulit, pähkinät ja vuoan liemi. Siivilöi ja taita tuorejuusto joukkoon. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa ja laita pursotuspussiin.
  2. Putsaa ja leikkaa varsiselleri 2mm viipaleiksi. Laita kattilaan kaikki ainekset lukuunottamatta rosépippuria ja kiehauta. Alenna lämpöä ja keitä vielä viisi minuuttia ja nosta pois liedeltä. Lisää rosépippurit ja jaa hillo steriloituihin astioihin. 
  3. Poista omenoista siemenkota sekä tasoita päät. Leikkaa esim. mandoliinia käyttäen 1 mm paksuiksi siivuiksi ja puolita siivut. Laita omenat kylmään veteen, johon on puristettu sitruunamehua, joka estää omenoiden tummumisen. 
  4. Levitä korppuihin vuohen tuorejuustoa ja pursota päälle kolme nappia sipulipyrettä. Asettele väleihin omenalohkoja ja viimeistele sellerihillokkeella. Tarjoa heti. 
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.