Kreikkalainen leipä
15 minuuttia
2 5 1 1 ääntä

Kreikkalainen leipä

Tämä herkkuleipä on täynnä mahtavia kreikan makuja. Grillattua paprikaa, fetaa ja pikanttina lisänä fenkolia.


Ainesosat

Resepti 4:lle.

  • 4 siivua JättiPaahto tai muuta vaaleaa leipää
  • 1 fenkoli
  • 2 punaista paahdettua paprikaa
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 punasipuli, renkaina
  • 100 g fetaa
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • mustapippuria ja sormisuolaa
  • kirveliä, basilikaa tai lipstikkaa

Valmistus

  1. Leikkaa fenkoli 1 cm paksuiksi viipaleiksi. 
  2. Laita tilkka öljyä kuumaan pannuun ja paahda fenkoleihin kaunis väri. 
  3. Lisää loraus vettä ja anna hautua kypsiksi. 
  4. Viipaloi punainen paprika ja yhdistä fenkolien ja oliivien kanssa. 
  5. Mausta sitruunamehulla. 
  6. Paahda leivät ja voitele ne kuumina oliiviöljyllä. 
  7. Jaa kasvikset leiville ja viimeistele fetamurulla sekä sipulirenkailla. 
  8. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreilla yrteillä.

 

Vinkki! Lisää proteiinia saat, kun lisäät lämminsavulohta tai grillattua broileria!

KLIKKAA JA KATSO MERI-TUULI LINDSTRÖMIN RESEPTIVINKKI VIDEONA >>

Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.