Meri-Tuulin Moldovalaiset Fudisjengit
15 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Meri-Tuulin Moldovalaiset Fudisjengit

Tämä ruoka on parasta nautittuna aamulla, päivällä, illalla, tai yöllä. -Kunhan jalassa on villasukat. Leipää saa kutsua miksi haluaa, mutta omassa kaveripiirissä ruoka on levinnyt tällä nimellä. - Meri-Tuuli Lindström -


Ainesosat

Resepti 4:lle.

  • 4 JättiRanska-paahtoleipäviipaletta
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl voita tai oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Revi jokaiseen paahtoleipäviipaleeseen keskelle reikä, joka on halkaisijaltaan 4 cm. Kuumenna rasva pannussa lieden keskilämmöllä.
  2. Laita paahtoleipäviipaleet kuumalle pannulle ja riko jokaisen keskelle varovaisesti kananmuna, niin että keltuainen säilyy ehjänä ja jää reikään. Paista kunnes keltuainen alkaa hyytyä ja alapinta on ruskistunut, noin 1 minutti.
  3. Käännä leipä varovasti leveällä lastalla ja paista leipää myös toiselta puolelta. Fudisjengi on valmis, kun keskellä oleva ketuainen tuntuu napakan pehmeältä, eli keltuainen on keskeltä juokseva.
  4. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa.
  5. Fudisjengien sivuun lämmitetään perinteisesti purkillinen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.