Savusiikakakku
75 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Savusiikakakku

Tässä ihana suolainen kakku vaikkapa kesän tai kevään juhliin. Voileipäkakut ovat ikisuosikkeja, joita kannattaa varata reilusti, sillä suolaiset tarjottavat tekevät yleensä kauppansa.


Ainesosat

Resepti 15:lle. 

  • 12 viipaletta Pågen JättiPaahto
  • 8 viipaletta tummempaa Pågen-leipää (esim. Maalaishyvä)

Kostutusliemi:

  • 4 dl kasvis-, tai kalalientä kuutiosta tai fondista

Täyte 1:

  • 200 g Viola omena-piparjuurituorejuustoa
  • 400 g savusiikaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
  • sitruuna-pippuria

Täyte 2:

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 pieni purkki smetanaa

Pinnalle:

  • noin 250 g tillimajoneesia
  • 200 g Viola kylmäsavulohi -tuorejuustoa
  • pinaatinlehtiä
  • marinoituja jättiravun pyrstöjä
  • herneenversoja
  • muutama kirsikkatomaatti

Valmistus

  1. Leikkaa leivistä reunat ja keitä kala- tai kasvisliemi.
  2. Vatkaa täytteiden ainekset sekaisin erillisissä kulhoissa.
  3. Lado neljä JättiPaahtoa leivinpaperin päälle vieretysten.
  4. Kostuta ja levitä päälle savusiikatäytettä.
  5. Lado päälle kerros tummempaa Pågen-leipää, kostuta ja levitä päälle toista täytettä.
  6. Levitä kerros JättiPaahtoa, kostuta ja levitä päälle savusiikatäytettä.
  7. Laita vielä kerros tummempaa Pågen-leipää, kostuta ja levitä loput ruohosipulituorejuustotäytteestä.
  8. Levitä päälle vielä kerros JättiPaahtoa ja kostuta. Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  9. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  10. Vatkaa tillimajoneesi ja kylmäsavulohituorejuusto tasaiseksi ja levitä kakun päälle ja reunoille.
  11. Koristele pinaatinlehdillä, jättiravun pyrstöillä, herneeversoilla ja kirsikkatomaateilla.
Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.