Cheddar-munakasta ja tomaattisalsaa
20 minuuttia
3 5 1 4 ääntä

Cheddar-munakasta ja tomaattisalsaa

Ruokaisa cheddar-munakas saa potkua tulisesta harissamajoneesista. Kokoa leivälle yhdessä raikkaan tomaattisalsan kanssa ja hurmaa brunssivieraat!


Ainesosat

4 viipaletta Talonpoika-leipää

Harissamajoneesi:

¾ dl majoneesia
2 tl harissatahnaa (tai maun mukaan)

Cheddar-munakas:

4 kananmunaa
n. 50 g cheddaria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl maitoa

Tomaattisalsa:

250 g kirsikkatomaatteja
½ punasipuli
½ nippua korianteria
ripaus suolaa
2 tl sokeria
½ limen mehu

Valmistus

Harissa-majoneesi: sekoita ainkset yhteen.

Cheddar-munakas: Raasta cheddar raasteeksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munakkaan ainekset keskenään. Paista öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä munakkaaksi.

Tomaattisalsa: Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset kulhossa keskenään ja jätä maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Kokoa leivät. Paahda leivät halutessasi. Levitä harissamajoneesia leiville. Leikkaa munakas neljään osaan ja nosta kunkin leivän päälle pala munakasta. Lisää lopuksi tomaattisalsa. Nauti heti.