Ruokaisa cheddar-munakas saa potkua tulisesta harissamajoneesista. Kokoa leivälle yhdessä raikkaan tomaattisalsan kanssa ja hurmaa brunssivieraat!
4 viipaletta Talonpoika-leipää
Harissamajoneesi:
¾ dl majoneesia
2 tl harissatahnaa (tai maun mukaan)
Cheddar-munakas:
4 kananmunaa
n. 50 g cheddaria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl maitoa
Tomaattisalsa:
250 g kirsikkatomaatteja
½ punasipuli
½ nippua korianteria
ripaus suolaa
2 tl sokeria
½ limen mehu
Harissa-majoneesi: sekoita ainkset yhteen.
Cheddar-munakas: Raasta cheddar raasteeksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munakkaan ainekset keskenään. Paista öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä munakkaaksi.
Tomaattisalsa: Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset kulhossa keskenään ja jätä maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
Kokoa leivät. Paahda leivät halutessasi. Levitä harissamajoneesia leiville. Leikkaa munakas neljään osaan ja nosta kunkin leivän päälle pala munakasta. Lisää lopuksi tomaattisalsa. Nauti heti.