Härkis Burgeri
5 5 1 1 ääntä

Härkis Burgeri

Brioche Gourmet hampurilaissämpylä on tyylikäs tarjottava eri tavoin käytettynä. Kevään juhlahetkiin voit leikata valmiiksi täytetyn hampurilaisen neljään osaan ja tarjota suupaloina. Valmista guacamole ja pico de gallo jääkaappiin odottamaan. Täyttäminen on helppoa ja voit tehdä nopeita suupaloja kun tarvitset lisää tarjottavaa.


Ainesosat

4 kokonaista tai 16 suupalaa

  • 1 pkt Pågen Brioche Gourmet hampurilaissämpylöitä
  • 4 kpl valmiita Härkispihvejä

Pico de gallo

  • 200 g tomaatteja
  • 1/2 punasipuli
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 limen raastettu kuori
  • 1 limen puristettu mehu
  • 50 g tuoretta korianteria
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 punaista chilipaprikaa tai 1 hienonnettu säilötty jalapeno

Guacamole

  • 1 1/2 avokado
  • 1 limen mehu
  • 1 tomaatti
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 chilipaprika
  • suolaa

Valmistus

Aloita valmistamalla Pico de gallo.

  1. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi viipaleet pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi. 
  2. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.
  3. Pese lime hyvin ja raasta kuori hienoksi raasteeksi.
  4. Purista limen mehu. 
  5. Hienonna korianteri ja sekoita ainekset keskenään. 
  6. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. 
  7. Hienonna joukkoon halutessasi pala punaista chilipaprikaa tai säilötty jalapeno.
  8. Tarkista maku. 

Valmista guacamole.

  1. Puolita avokadot, poista siemenet ja koverra hedelmäliha kulhoon. 
  2. Kuori tomaatti veitsellä tai kaltaten. Laita tomaatit kulhoon.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa muutamaan osaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  5. Hienonna pala chilipaprikaa.
  6. Laita nekin kulhoon ja jauha hienoksi sauvasekoittimella.
  7. Mausta ripaukselle suolaa. Tarkista maku.

Grillaa Härkis-pihvit tai paista kuumalla pannulla. Laita hampurilaissämpylän pohjalle Pico de galloa, Härkis-pihvi, guacamolea ja koristele rucolalla. Laita kansi päälle ja tarjoa kokonaisena tai suupaloina.