Skorpor Mascarpone Triffle
15 minuuttia
4 5 1 5 ääntä

Skorpor Mascarpone Triffle

Vieraat tai oman perheen voit yllättää ihanalla kerrosjälkiruoalla, jossa maistuu lempeän pehmeä mascarponevaahto, rapeat Pågen Skorpor -korput ja marjat. Viimeistele annos vaahterasiirapilla tai miedolla ruokosokerisiirapilla. Tämä herkullinen triffle sopii myös kesäjuhlien jälkiruoaksi.


Ainesosat

Resepti 4-6:lle.

  • 2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
  • 250 g Mascarpone-juustoa
  • n. ¾ dl sokeria tai maun mukaan
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½-1 appelsiinin kuoriraaste
  • 6-8 kpl Pågen Skorpor -korppuja (oman maun mukaan)
  • 200 g vadelmia
  • 200 g mansikoita 

Lisäksi vaahtera- tai ruokosokerisiirappia

Valmistus

  1. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarpone-juusto.
  2. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  3. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuorta.
  4. Kokoa jälkiruoat kerroksittain juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin.
  5. Rouhi korput käsin paloiksi ja ripottele paloja yhdessä marjojen kanssa vaahtokerrosten väleihin.
  6. Valuta pinnalle lopuksi vaahterasiirappia tai ruokosokerisiirappia.

Muita mascarponevaahdon maustamisvinkkejä:

- mausta appelsiinikuoriraasteen sijaan vaikkapa manteli-, kahvi-, -kerma-, toffee- tai appelsiiniliköörillä.

- sulata vaahtoon suklaata tai rouhi suklaa karkeaksi veitsellä

- mausta pikakahvijauheella, jälkiruokakastikkeilla tai elintarvikearomeilla