Makuja on monia ja se on mahtavaa. Haluamme tarjota arkeen ja juhlaan ihania hetkiä ja herkullisia makuja. Taikinajuureen leivotut leipämme tekevät jokaisen aterian hieman herkullisemmaksi ja pienet Gifflar-pullamme tuovat iloa jokaiseen hetkeen. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin.
Välimeren mausteet ja tunnelma yhdistyvät tässä leivässä, joka on itsessään jo ateria - lounas tai salaatin kera tarjottuna illallinen.
Ainesosat
Resepti 4:lle.
4 viipaletta Oivallus! leipää
200 g karitsan jauhelihaa
4 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
öljyä paistamiseen
½ tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua korianteria
¼ tl jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua kurkumaa
¼ tl kardemummaa
¼ lt kanelia
½ tl juustokuminaa
kuivattua chiliä maun mukaan
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria
1 kypsä tomaatti, pieninä kuutioina
½ punasipuli, hienoksi kuutioituna
½ dl tuoreita yrttejä, kuten minttua, korianteria ja lehtipersiljaa
1 prk (400g) keitettyjä kikherneitä, valutettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl struunamehua
suolaa & mustapippuria
Valmistus
Soseuta kikherneet pienen vesitilkan kanssa ja mausta oliiviöljyllä, sitrunamehulla sekä suolalla ja pippurilla.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannussa ja pehmennä siinä valkosipulit. Lisää karitsan jauheliha ja ruskista. Lisää kuivat mausteet ja tomaattipyre ja paista, kunnes neste on imeytynyt ja seos on aromaattista lammasmurua. Mausta suolalla ja pippurilla ja poista liedeltä. Lisää seokseen tuore tomaatti, sipuli ja yrtit ja sekoita.
Paahda Oivallus! ja jaa kikhernesose niille. Lusikoi seuraavaksi karitsanjauheliha ja valuta jokaisen päälle teelusikallisen verran tahinia. Murusta lopuksi fetajuusto leiville ja viimeistele tuoreilla mintunlehdillä. Lähi-Idän mausteinen leipä on valmis!