Leipä ja leivonta
-
Miksi en enää löydä suosikkituotettani myymälästä?
Voimassa olevan tuotevalikoimamme löydät kotisivuiltamme. Valitettavasti joskus käy niin, että valikoimista joudutaan poistamaan tuotteita eri syistä johtuen. Jos tuotetta ei löydy sivultamme on se poistunut vallikoimistamme.
-
Mistä kaupoista löydän suosikkituotteeni?
Näet kauppojen valikoimat helpoiten kaupparyhmien omista verkkokaupoista esim. k-ruoka.fi sekä s-kaupat.fi. Täältä voit hakea tuotetta nimellä ja tarkistaa saatavuuden kauppakohtaisesti. Kauppakohtainen saatavuus voi vaihdella, josta johtuen tämä on varmin tapa tarkistaa missä tuotetta on saatavilla.
-
Miten haen sponsorointia?
Saamme reilusti pyyntöjä tuotenäytteistä sekä muusta sponsoroinnista. Olemme keskittäneet tähän varatut varamme yhteistyöhön MLL:n, emmekä valitettavasti tällä hetkellä tue muita kohteita.
-
Miksi Pikku Hönöä/Mörköä ei ole halkaistu läpi asti?
Leipää ei valitettavasti voi halkaista läpi asti, sillä silloin leipiä ei olisi mahdollista pakata siististi ja tasaisesti pusseihin. Tästä johtuen leivän keskellä on ohut kaistale, joka on leikkaamatta. Ylä- ja alaosa irtoavat kuitenkin helposti toisistaan ilman veistä.
-
Miksi Pågenin leivät ovat valmiiksi viipaloituja?
Valmiiksi viipaloitu leipä helpottaa kuluttajan arkea ja on siten hyvää palvelua. Valmiiksi viipaloitu leipä lisää myös turvallisuutta ja mukavuutta kotona, kun veistä ei tarvita leikkaamiseen.
-
Mitä on taikinajuuri?
Taikinajuureen leipominen on perinne, josta haluamme pitää kiinni, jotta sinä saisit mahdollisimman houkuttelevan leivän arkeesi ja juhlaasi. Taikinajuuri takaa herkullisen maun, ihanan mehevän ja rikkoutumattoman rakenteen sekä tuotteiden pitkän säilyvyyden ilman säilöntäaineita.
Taikinajuuri tehdään sekoittamalla vehnä- ja/tai ruisjauhot veteen löysäksi taikinaksi, joka saa seisoa ja käydä. Taikinajuuressa muodostuu maitohappoa, etikkahappoa ja aromaattisia aineita happobakteereiksi kutsuttujen luonnollisten mikro-organismien vaikutuksesta.
-
Voiko leipäänne pakastaa?
Leipämme soveltuvat hyvin pakastettavaksi, sillä niitä ei ole pakastettu meidän toimestamme. Pakastuspussin on oltava laadukas ja tiiviisti suljettu. Leivät voi hyvin pakastaa myös Pågenin muovisissa leipäpusseissa. Aiemmin pakastetut ja sulatetut leivät eivät sovellu uudelleenpakastettaviksi.
-
Miten leipää suositellaan säilytettäväksi?
Leipä säilyy parhaiten huoneenlämpötilassa tiiviisti suljetussa muovipussissa. Leipää ei kannata säilyttää jääkaapissa, koska se vanhenee silloin nopeammin eli leipä muuttuu kovaksi.
-
Kuinka monta ylä- ja alapuolta on yhdessä korppupussissa?
Pågen Skorpor -korput ovat ensin pieniä pullia, jotka halkaistaan kahtia ja paahdetaan erityisessä paahtouunissa. Kun korput ovat valmiita, ylä- ja alaosat tulevat erillisistä paahtouuneista. Tämän jälkeen ne sekoitetaan ja paketoidaan korppupusseihin. Korppupussi sisältää siten periaatteessa aina yhtä monta korppujen ylä- ja alaosaa, mutta jakauma voi toki vaihdella jonkin verran.
-
Miten täyte lisätään Pågenin muffinseihin?
Crèmetäyte ruiskutetaan Pågenin täytemuffinseihin kapean putken kautta.
-
Mitä tarkoitetaan fermentoidulla vehnäjauholla?
Sillä tarkoitetaan eräänlaista vehnätaikinajuurta tai esitaikinaa, joka on saanut käydä ja käymisen jälkeen kuivua. Fermentoitu vehnäjauho parantaa leivän makua ja säilyvyyttä.
-
Mitä on raski?
Raski on leivän hapantaikinajuuri, jonka käytöllä on pitkät perinteet. Raski sanana tarkoittaa nostatusta. Raskitaikina on taikinajuuri, joka kohotetaan ja kohoamisen jälkeen sekoitetaan leivän muihin ainesosiin ja jauhoihin. Raskin ansiosta leipä on täyteläisen makuinen. Lisäksi raskin käyttö edesauttaa leivän säilyvyyttä ja parantaa sen rakennetta.
-
Sisältääkö Pågenin tuotteet eläinperäisiä emulgointiaineita?
Ei, Pågen käyttää leivonnassa ainoastaan kasviperäisiä emulgointiaineita.
-
Kuinka leipä Pågenilla leivotaan?
Meille Pågenilla laatu on itsestäänselvyys kaikessa mitä teemme.
Kaikki alkaa tarkoin valikoiduista raaka-aineista. Taikina vaivataan huolellisesti, jonka jälkeen sen annetaan levätä ja hyvän maun kehittyä ennen paistoa. Koko prosessi, aina reseptin luomisesta valmiiseen leipään asti, perustuu suureen sydämeen, huolenpitoon ja sitoutumiseen. Ehkäpä juuri siinä on leipiemme herkullisuuden salaisuus.
-
Mistä tuotteidenne mono- ja diglyseridihapot ovat peräisin?
Tuotteidemme mono- ja diglyseridihapot ovat peräisin auringonkukasta ja rapsista.
-
Onko Pågenilla nettikauppaa?
Valitettavasti meillä ei ole nettikauppaa, mikä myisi tuotteitamme tai promootiotuotteita.
-
Voinko ostaa Ruotsissa myytäviä Pågen-tuotteita jostakin?
Valitettavasti ruotsalaisia tuotteitamme ei ole mahdollista ostaa Suomesta.
-
Voinko ostaa promotuotteita netistä?
Kampanjoiden promotuotteet hankitaan promokohtaisesti eikä niitä valitettavasti voi ostaa netistä. Promootiot näkyvät hyvin myymälöissä ja somessa, kannattaa siis seurata meitä näissä kanavissa.