Pågenin klassikkoherkut

JättiPaahto (ruots. JätteFranska) 

Tunnetko Ruotsin ensimmäisen viipaleina myydyn vuokaranskanleivän? JättiPaahto on varmasti tuttu nimi monelle. Leipä lanseerattiin Ruotsissa jo 1960-luvulla nimellä JätteFranska. Idea ja innoitus saatiin Yhdysvalloista, jossa viipaleleipänä myyty vuokaranskanleipä oli saavuttanut valtavan suosion. Ruotsissa omaksuttiin nopeasti amerikkalainen trendi leivän paahtamisesta ja JätteFranska-leivästä tuli nopeasti suurmenestys. Me Pågenilla leivomme nykyään monia erilaisia vuokaleipiä, mutta perinteinen JättiPaahto on silti pitänyt pintansa kuluttajien suosikkina niin Ruotsissa kuin muissakin Pohjoismaissa.

Gifflar

Suomen Suosituin pikkupulla Gifflar saavutti nykyisen muotonsa hauskalla tavalla, sattuman tuloksena. Pienet kanelikierteet olivat 1970-luvulla erikoisuus, ja ne leivottiin siihen aikaan vielä käsin. Kun leipurit nostivat kierteet uuninhihnalle, sattui välillä niin, että pullat kääntyivät kyljelleen. Leipureiden mielestä ne näyttivät tällä tavoin hauskoilta, ja makuhan oli aivan yhtä hyvä joka tapauksessa! Tässä muodossa puustit myös säilyivät paremmin tuoreen oloisina. Näin saivat alkunsa Pågen Gifflar -kanelipuustit - Suomen suosituimmat pullat. Gifflar on myös Ruotsin eniten myyty kahvileipä. Onpa siis todellinen onnenpotku, että leipureilla oli epäonnea 1970-luvulla! 

Skorpor

Pågenin hyviä korppuja on leivottu monessa eri muodossa, aina Anders Påhlssonin ajoista lähtien. Korppu ei kuitenkaan ole aina näyttänyt samalta kuin nykyään. Vuonna 1962 Påhlssonilla työskennelleen leipuri Göte Nybergin vaimo pettyi, kun perinteistä korppua ei voinut kastaa kahvikuppiin. Göte Nyberg ymmärsi, että pyöreisiin korppuihin liittyi sama ongelma myös monissa muissa perheissä. Pian päivän valon näki pitkänmallinen ja kuppiin hyvin mahtuva korppu.

Limpukka

Limpukka lanseerattiin Ruotsissa 1990-luvun alussa Lantgrova-nimellä. Leivällä ei alkuun ollut tarpeeksi kysyntää, ja sen leipominen aiottiin lopettaa. Leipä sai onneksi uuden tilaisuuden ja nykyään Limpukka on Ruotsin rakastetuin ruokaleipä. Vuonna 2009 Lingongrova oli neljänneksi myydyin tuote Ruotsin päivittäistavarakaupan alalla. Suomessa Limpukka on yksi TOP3 Pågen-ruokaleivistä.