Syömällämme ruoalla on suuri vaikutus ympäristökuormaamme. Monet meistä haluaa valita ravinnokseen paitsi terveellistä niin myös ympäristöystävällistä ruokaa. Leipä on monessa mielessä fiksu valinta
Jos haluat syödä terveellisesti ja ympäristön kannalta kestävästi on leipä hyvä valinta. Vain harvoilla ruoka-aineilla on yhtä pieni ympäristövaikutus kuin leivällä. Leivän ympäristövaikutus on samaa tasoa palkokasvien kanssa. Leipä on kasviperäinen ravinnonlähde ja oikeastaan vain juureksilla on leipää alhaisempi ympäristövaikutus. Leivän syöminen jokaisella aterialla ravitsevien päällysteiden kera on hyvä ja helppo tapa varmistaa energian, ravintokuitujen, proteiinien sekä vitamiinien ja mineraalien päivittäinen saanti. Leipämme leivotaan pääosin ruotsalaisista jauhoista. Sopimusviljelmämme sijaitsevat lähellä leipomoitamme ja viljat jauhetaan jauhoksi omissa myllyissämme. Viljan viljely tuottaa tehokkaasti ravintoa suhteessa viljeltyyn alaan. Pohjoismaiset viljelytavat ovat maailman ympäristöystävällisimpien joukossa. Leivontaan tarvittava energian ja veden määrä on moneen muuhun ravinnontuotantoprosessiin nähden vähäinen. Suomessa olemme lisäksi vähentäneet ympäristökuormaamme yhdistämällä logistiikkamme kauppojen logistiikan kanssa. Et siis näe Suomen maanteillä Pågen-rekkoja.