Usein kysyttyä

Olemme keränneet yhteen joitakin kysymyksiä, joita meiltä tuotteisiimme liittyen usein kysytään. Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, voit lähettää kysymyksesi meille.

Leipä ja leivonta

 • Miksi en enää löydä suosikkituotettani myymälästä?

  Voimassa olevan tuotevalikoimamme löydät kotisivuiltamme. Valitettavasti joskus käy niin, että valikoimista joudutaan poistamaan tuotteita eri syistä johtuen. Jos tuotetta ei löydy sivultamme on se poistunut vallikoimistamme.

 • Mistä kaupoista löydän suosikkituotteeni?

  Näet kauppojen valikoimat helpoiten kaupparyhmien omista verkkokaupoista esim. k-ruoka.fi sekä s-kaupat.fi. Täältä voit hakea tuotetta nimellä ja tarkistaa saatavuuden kauppakohtaisesti. Kauppakohtainen saatavuus voi vaihdella, josta johtuen tämä on varmin tapa tarkistaa missä tuotetta on saatavilla.

 • Miten haen sponsorointia?

  Saamme reilusti pyyntöjä tuotenäytteistä sekä muusta sponsoroinnista. Olemme keskittäneet tähän varatut varamme yhteistyöhön MLL:n, emmekä valitettavasti tällä hetkellä tue muita kohteita.

 • Miksi Pikku Hönöä ei ole halkaistu läpi asti?

  Leipää ei valitettavasti voi halkaista läpi asti, sillä silloin leipiä ei olisi mahdollista pakata siististi ja tasaisesti pusseihin. Tästä johtuen leivän keskellä on ohut kaistale, joka on leikkaamatta. Ylä- ja alaosa irtoavat kuitenkin helposti toisistaan ilman veistä.

 • Miksi Pågenin leivät ovat valmiiksi viipaloituja?

  Valmiiksi viipaloitu leipä helpottaa kuluttajan arkea ja on siten hyvää palvelua. Valmiiksi viipaloitu leipä lisää myös turvallisuutta ja mukavuutta kotona, kun veistä ei tarvita leikkaamiseen. 

 • Mitä on taikinajuuri?

  Taikinajuureen leipominen on perinne, josta haluamme pitää kiinni, jotta sinä saisit mahdollisimman houkuttelevan leivän arkeesi ja juhlaasi. Taikinajuuri takaa herkullisen maun, ihanan mehevän ja rikkoutumattoman rakenteen sekä tuotteiden pitkän säilyvyyden ilman säilöntäaineita.

  Taikinajuuri tehdään sekoittamalla vehnä- ja/tai ruisjauhot veteen löysäksi taikinaksi, joka saa seisoa ja käydä. Taikinajuuressa muodostuu maitohappoa, etikkahappoa ja aromaattisia aineita happobakteereiksi kutsuttujen luonnollisten mikro-organismien vaikutuksesta.

 • Voiko leipäänne pakastaa?

  Leipämme soveltuvat hyvin pakastettavaksi, sillä niitä ei ole pakastettu meidän toimestamme. Pakastuspussin on oltava laadukas ja tiiviisti suljettu. Leivät voi hyvin pakastaa myös Pågenin muovisissa leipäpusseissa. Aiemmin pakastetut ja sulatetut leivät eivät sovellu uudelleenpakastettaviksi.

 • Miten leipää suositellaan säilytettäväksi?

  Leipä säilyy parhaiten huoneenlämpötilassa tiiviisti suljetussa muovipussissa. Leipää ei kannata säilyttää jääkaapissa, koska se vanhenee silloin nopeammin eli leipä muuttuu kovaksi.

 • Kuinka monta ylä- ja alapuolta on yhdessä korppupussissa?

  Pågen Skorpor -korput ovat ensin pieniä pullia, jotka halkaistaan kahtia ja paahdetaan erityisessä paahtouunissa. Kun korput ovat valmiita, ylä- ja alaosat tulevat erillisistä paahtouuneista. Tämän jälkeen ne sekoitetaan ja paketoidaan korppupusseihin. Korppupussi sisältää siten periaatteessa aina yhtä monta korppujen ylä- ja alaosaa, mutta jakauma voi toki vaihdella jonkin verran.

 • Miten täyte lisätään Pågenin  muffinseihin?

  Crèmetäyte ruiskutetaan Pågenin täytemuffinseihin kapean putken kautta. 

 • Mitä tarkoitetaan fermentoidulla vehnäjauholla?

  Sillä tarkoitetaan eräänlaista vehnätaikinajuurta tai esitaikinaa, joka on saanut käydä ja käymisen jälkeen kuivua. Fermentoitu vehnäjauho parantaa leivän makua ja säilyvyyttä.

 • Mitä on raski?

  Raski on leivän hapantaikinajuuri, jonka käytöllä on pitkät perinteet. Raski sanana tarkoittaa nostatusta. Raskitaikina on taikinajuuri, joka kohotetaan ja kohoamisen jälkeen sekoitetaan leivän muihin ainesosiin ja jauhoihin. Raskin ansiosta leipä on täyteläisen makuinen. Lisäksi raskin käyttö edesauttaa leivän säilyvyyttä ja parantaa sen rakennetta.

 • Sisältääkö Pågenin tuotteet eläinperäisiä emulgointiaineita?

  Ei, Pågen käyttää leivonnassa ainoastaan kasviperäisiä emulgointiaineita.

 • Kuinka leipä Pågenilla leivotaan?

  Meille Pågenilla laatu on itsestäänselvyys kaikessa mitä teemme.

  Kaikki alkaa tarkoin valikoiduista raaka-aineista. Taikina vaivataan huolellisesti, jonka jälkeen sen annetaan levätä ja hyvän maun kehittyä ennen paistoa. Koko prosessi, aina reseptin luomisesta valmiiseen leipään asti, perustuu suureen sydämeen, huolenpitoon ja sitoutumiseen. Ehkäpä juuri siinä on leipiemme herkullisuuden salaisuus. 

  Katso kuinka leipämme leivotaan >>

 • Mistä tuotteidenne mono- ja diglyseridihapot ovat peräisin?

  Tuotteidemme mono- ja diglyseridihapot ovat peräisin auringonkukasta ja rapsista.

 • Onko Pågenilla nettikauppaa?

  Valitettavasti meillä ei ole nettikauppaa, mikä myisi tuotteitamme tai promootiotuotteita.

 • Voinko ostaa Ruotsissa myytäviä Pågen-tuotteita jostakin?

  Valitettavasti ruotsalaisia tuotteitamme ei ole mahdollista ostaa Suomesta.

 • Voinko ostaa promotuotteita netistä?

  Kampanjoiden promotuotteet hankitaan promokohtaisesti eikä niitä valitettavasti voi ostaa netistä. Promootiot näkyvät hyvin myymälöissä ja somessa, kannattaa siis seurata meitä näissä kanavissa.

Raaka-aineet ja sisältö

 • Sisältääkö Pågenin tuotteet jodisuolaa?

  Kaikki tuotteissamme käytettävä suola on joditonta. 

 • Olen vegaani - mitä tuotteita voin syödä?

  Ruokaleipämme on leivottu ilman maitoa ja kananmunaa. Osa kahvileivistämme (Gifflar-puustit) sisältävät sekä maitoa että kananmunaa, Muffinsit ovat maidottomia, mutta sisältävät kananmunaa. Lue lisää tuotteistamme nettisivujemme tuoteosiosta.

 • Tulisiko minun välttää leipää, joka sisältää entsyymejä?

  Ei! Entsyymit tai amylaasit hajottavat tärkkelyksen sokerilajeiksi, ja niitä on viljanjyvissä luonnostaan pieniä määriä. Amylaaseja lisätään leivontavaiheessa, jotta leivästä tulisi mehukkaampaa. 

 • Miksi leivän leivonnassa käytetään entsyymejä/amylaaseja?

  Amylaaseja on luonnostaan viljanjyvissä. Leivontavaiheessa on kautta aikojen ollut tapana lisätä amylaaseja, joiden ansiosta jauhojen tärkkelys hajoaa sokerilajeiksi. Näin leivästä tulee mehukkaampaa ja rakenteeltaan tilavampaa. 

 • Mitä ovat entsyymit?

  Hiivaa käytetään leivonnassa kohotusaineena, mutta entsyymit tekevät varsinaisen työn! Leivottaessa taikinan aineksien oikealla lämpötilalla on merkitystä – liian kylmät ainekset hidastavat entsyymien toimintaa, liian kuumaan liuotettuna hiivan entsyymit denaturoituvat ja lakkaavat toimimasta. Leipomoteollisuudessa entsyymejä käytetään myös taikinan muokattavuuden ja kohoavuuden parantamiseen sekä tuotteiden säilyvyyden, värin ja rakenteen parantamiseen.

 • Käytättekö säilöntäaineita ruokaleivissänne?

  Ei, kaikki Pågenin ruokaleivät ovat säilöntäaineettomia. Leipien säilyvyyteen vaikuttaa ratkaisevasti leipomoiden hyvä hygienia.

 • Löydänko jostain yhteenvedon Pågen-tuotteiden ravintosisällöistä?

  Tuotepakkauksissa on lueteltuna ravintoarvot eli tieto siitä, kuinka paljon tuote sisältää energiaa, proteiineja, hiilihydraatteja, tyydyttyneitä rasvoja, ravintokuituja, sokerilajeja ja suolaa 100 g kohden. Ravintoarvot on ilmoitettu myös kotisivulla tuotekuvauksen kohdalla.

 • Mitä tarkoittaa E-numero?

  Lisäaineilla on tunnusnumero, jota kutsutaan E-numeroksi. E-numero  kertoo, että EU (Euroopan unioni) on hyväksynyt lisäaineen. Numero on tunnusnumero, jonka EU on ottanut käyttöön ja joka yksilöi lisäaineen. Kaikkien elintarvikkeissa käytettyjen lisäaineiden on oltava elintarvikeviraston hyväksymiä. Vain sellaiset lisäaineet hyväksytään, joista on hyötyä kuluttajille tai jotka ovat välttämättömiä elintarvikkeen käsittelyssä. Esimerkiksi E-numerot E450 ja E500 yksilöivät kaksi eri nostatusainetta. Löydät E-numeroavaimen Eviran kotisivulta.

 • Mitä on emulgointiaine?

  Emulgointiaine on rasvaa, joka helpottaa öljyn sekoittamista veteen. Pågen käyttää vain kasviperäisiä emulgointiaineita.

 • Sisältääkö Pågenin tuotteet geenimodifioituja raaka-aineita?

  Ei, Pågen ei käytä geenimodifioituja raaka-aineita. 

 • Mitä kanelia käytätte tuotteissanne?

  Käytämme tuotteissamme cassia-kanelia. Cassia-kanelin laatu on tasaista ja sopii erinomaisesti Gifflareihimme. Kanelin kumariiniarvo tuotteissamme on aina alle sallitun raja-arvon.

Säilyvyys

 • Minkä tyyppistä muovia Pågenin leipäpussit ovat?

  Pågen käyttää leipäpusseissa kahta eri materiaalia. Osa tuotteista pakataan polypropyleenista valmistettuihin muovipusseihin. Osa taas pakataan polyeteenista valmistettuihin muovipusseihin. Molemmat pussimateriaalit hajoavat hiilidioksidiksi ja vedeksi, kun ne poltetaan.

 • Miten voin lajitella tuotepakkauksen?

  Jokaisessa tuotepakkauksessa on lajitteluohje. 

 • Miten estätte leipien homehtumisen?

  Olemme erittäin tarkkoja hygieniasta leipomoissamme. Kun ympäristö on puhdas, homeitiöitä ei pääse leipiin. Käytämme lisäksi leivonnassa taikinajuurta ja vehnäistä hapantaikinaa, jotka omalta osaltaan pidentävät leivän tuoreenasäilymisaikaa ja vähentävät homeiden muodostumisen riskiä.

 • Kuinka pitkään Pågenin tuotteet säilyvät?

  Elintarvikkeen säilyvyys vaihtelee säilytystavan, pakkaustyypin ja säilytyslämpötilan perusteella. Merkitsemme säilyvyystiedot pakkaukseen ilmoittamalla parasta ennen -päivämäärän. Alkuperäispakkauksessa ja huoneenlämpötilassa säilytettynä Pågenin tuotteet säilyvät vähintään parasta ennen -päivämäärään asti.

 • Mistä tuotteissanne käytettävät jauhot ovat peräisin?

  Ostamme kaiken käyttämämme viljan paikallisilta ruotsalaisilta maanviljelijöiltä, läheltä omaa Lilla Harrie-myllyämme, joka sijaitsee leipomomme läheisyydessä. Lilla Harrie-myllyssä jauhetaan lähes kaikki vehnä- ja ruisjauhot, joita Pågenin tuotteet sisältävät. 

Terveys

 • Leipooko Pågen gluteenitonta leipää?

  Pågenilla ei tällä hetkellä ole valikoimissa gluteenittomia tuotteita.

 • Käytättekö leivonnassa Inulin-ravintokuitua?

  Pågenin tuotteet eivät sisällä inulin- tai vastaavia kuituja. Käytämme leipomisessa viljaperäisiä ainesosia, jotka ovat luonnollisia ravintokuidun lähteitä. Tavallisimmat ainesosat ovat täysjyväjauho, vehnäleseet ja rouhittu täysjyväruis. Haluatko lisätietoja Pågenin tuotteiden ainesosista? Tuotepakkauksistamme löydät kaikki ainesosat. Lisäksi löydät tietoa Pågenin kotisivuilta tuotteet-osiosta. 

 • Lihottaako leipä?

  Paino nousee, jos ihminen syö liian paljon eli saa enemmän energiaa kuin kuluttaa. Leipä on peruselintarvike, jota tulisi syödä kaikilla aterioilla, osana tasapainoista ruokavaliota. 

 • Kuinka löydän hyvän ja ravitsevan leivän perheelleni?

  Ruokaleipä on hyvä ja terveellinen elintarvike. Kotisivullamme on tuoteopas, josta löydät sinulle ja perheellesi sopivat tuotteet päivän eri aterioille. Kaikkien tuotteiden tiedoissa on ilmoitettu ravintoarvot ja ainesosat.

 • Sisältääkö Pågenin tuotteet eläinperäistä rasvaa?

  Pågen käyttää ainoastaan kasvirasvoja. Käytämme ruokaleipien leivonnassa rapsiöljyä. Gifflar-puustit ja muffinsit sisältävät useinmiten margariinia, jossa rasva on rapsi- ja joskus kookosrasvan sekoitusta.

 • Onko vaalea leipä epäterveellistä?

  Leivän väri itsessään ei kerro leivän terveellisyydestä. Ravintoarvot kertovat kuinka terveellinen kukin tuote on. Oivallus!-leipämme sisältää vaaleasta väristään huolimatta ruista ja paljon kuitua.

Muuta