Voissa paistettu leipä avokadojäätelön, ruohosipulin ja chilin kera
30 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Voissa paistettu leipä avokadojäätelön, ruohosipulin ja chilin kera


Ainesosat

Resepti 4:lle. 

4 siivua Pågen JättiPaahto -leipää

Avokadojäätelo

  • 3 keskisuurta avokadoa, noin 700 g
  • 1 – 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 dl kermaviiliä
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • Suolaa 
  • Tarjoiluun 
  • Ruohosipulia, hienonnettuna
  • Chili-hiutaleita
  • Sormisuolaa
  • Oliiviöljyä

Suolaaja vastajauhettua mustapippuria.

Voita paistamiseen. 

Valmistus

  1. Aloita jäätelönvalmistuksella. Jaa avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmä kulhoon. Lisää sokeri, kermaviili, vispikerma, sitruunamehu ja suola. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Säädä makeus, happamuus ja suolaisuus oman maun mukaan. 
  2. Valmista massa jäätelökoneessa sopivan paksuiseksi. Tai kaada seos muoviastiaan ja laita pakastieen noin viideksi tunniksi. Jälkimmäisessä tapauksessa sekoittele seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. 
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja leikka sitten jokainen leipäpala kahteen osaan. Paista leivät voissa pannulla kullankeltaisiksi. Laita voissapaistetut leivät lautasille ja lusikoi päälle jäätelöä. Koristele ruohosipulilla, chilihiutaleilla ja ripauksella sormisuolaa. Viimeistele vielä oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Tarjoa heti!