Valmistus
Pohja
- Asettele Gifflarit irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 20 cm) ja painele niitä kasaan kevyesti.
Täyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
- Sekoita kulhossa yhteen tuorejuusto, munankeltuaiset, crème fraiche, vaniljasokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.
- Ota liivatelehdet vedestä puristelematta vettä pois niistä. Sulata lehdet kulhossa, kuuman vesihauteen päällä. (vaihtoehtoisesti voit puristaa lehdistä veden ja sulattaa lehdet kuumassa vesitilkassa).
- Lisää liivatelius tuorejuustoseokseen huolellisesti sekoittaen.
- Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa vielä parin minuutin ajan. Lisää kova vaahto tuorejuustoseokseen.
- Kaada täyte gifflareiden päälle ja annan kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Vispikermaa ja tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mansikoita ja mustikoita.
Vinkki
Voit hyvin pakastaa juustokakun ennen koristelua.