Juustokuminainen punajuurikeitto
45 minuuttia
4 5 1 3 ääntä

Juustokuminainen punajuurikeitto


Ainesosat

2 annosta

Punajuurikeitto

  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 5 dl kasvislientä
  • 375 g punajuuria, kuorittuna ja raastettuna
  • Suolaa ja pippuria
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 rkl tuoretta meiramia siputtuna
  • Kreikkalaista jogurttia
  • Tuoretta meiramia


Leipäkaveri

  • 2 siivua Maalaishyvä-leipää
  • 2 rkl tuorejuustoa
  • 3/4 dl gruyèr-juustoa, raasteena
  • päälle chilirouhetta maun mukaan

Valmistus

Juustokuminainen punajuurikeitto

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä oliiviöljyssä noin 5 min. 
  2. Lisää juustokumina, korianteri ja paprikajauhe ja paista vielä pari minuuttia. 
  3. Lisää kasviliemi ja kiehauta. Lisää punajuuret ja keitä noin 30 minuutin ajan. 
  4. Lisää tuore meirami keiton joukkoon ja soseuta keitto sileäksi. 
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  6. Kaada keitto lautaselle, lisää lusikallinen kreikkalaista jogurttia ja sirottele päälle tuoretta meiramia. 

Leipä keitolle kaveriksi

  1. Lämmitä uuni 250-asteiseksi, mielellään grillivastukselle. 
  2. Leikkaa leipäviipaleet kolmioiksi. 
  3. Levitä tuorejuustoa leiville. 
  4. Ripottele päälle juustoraastetta. 
  5. Gratinoi uunissa kauniin väriseksi, noin 5 minuuttia ja viimeistele chililastuilla.