Makuja on monia ja se on mahtavaa. Haluamme tarjota arkeen ja juhlaan ihania hetkiä ja herkullisia makuja. Taikinajuureen leivotut leipämme tekevät jokaisen aterian hieman herkullisemmaksi ja pienet Gifflar-pullamme tuovat iloa jokaiseen hetkeen. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin.
Nopea tarjottava, joka syntyy kuivakaapin aineksista ja menneen kesän pakastetuista marjoista.Parasta tässä jälkiruoassa on napsia leipäviipaleiden rapeita kantapaloja, joita sula suklaa ja vadelmat maustavat!
Ainesosat
Resepti 4:lle.
6 palaa Maalaishyvä-leipää
voita
70 g taloussuklaata, karkeaksi veitsellä paloiteltuna
½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa rommia
3 kananmunaa
2 dl kermaa
4 dl maitoa
100 g pakastevadelmia
2 rkl ruokosokeria
Valmistus
Revi leipäviipaleet suupaloiksi ja anna kuivahtaa hetken huoneenlämmössä.
Rasvaa korkeareunainen kakku- tai leipävuoka voilla.
Yhdistä rommi ja sokeri sekä vaniljasokeri kulhossa ja sekoita.
Lisää seokseen kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Sekoita seokseen lopuksi kerma ja maito.
Levitä Maalaishyväpalaset rasvattuun vuokaan.
Ripottele päälle tumma suklaa ja kaada munaseos viipaleiden päälle.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja anna munaseoksen imeytyä sillä välin leipiin painelleen niitä välillä.
Kun uuni on kuuma, painele vadelmat tasaisesti vuokaan ja sirottele lopuksi päälle ruokosokeri.