Piknikille sopiva voileipäkakku! Täytteet voi helposti valmistaa pariin rasiaan etukäteen ja ne kestävät hyvin piknikille asti tarjottavaksi. Piknikillä täytteet vain levitetään Oivallus-kerrosten väliin. Koristelu on helppo toteuttaa vaikka torilta mukaan ostetuilla mansikoilla ja herneillä.
5-10 hengelle
9 Oivallus-leipää
Lohitahna:
600 g savulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraichea
4 kevätsipulinvartta
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl soijakastiketta
½ dl sushi-inkivääriä
Perunasalaatti:
500 g perunaa
3 kananmunaa
1 purjo (vihreät lehdet pois)
200 g soijapapuja
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 rkl wasabi-tahnaa
2 tl sinappia
300 g creme fraichea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun:
rasiallinen rucolaa
mansikoita
herneitä
Lohitahna:
Silppua kevätsipulinvarret hienoksi. Hienonna sushi-inkivääriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.
Perunasalaatti:
Kuori ja keitä perunat kypsäksi. Leikkaa sitten n. 1cmx1cm kuutioiksi. Keitä kananmunat kypsiksi. Hienonna purjo hienoksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi keitetyt kananmunat. Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.
Kokoaminen:
Lado vadille kolme Oivallus-leipää jonoon. Levitä päälle lohitäyte, mutta säästä siitä hieman päällimmäiseen kerrokseen. Nosta päälle seuraava kerros Oivallus-leipiä. Levitä päälle perunasalaattitäyte. Nosta viimeiset leivät päälle ja levitä päälle vielä lohitahna. Koristele rucolalla, mansikoilla ja herneillä.