Englantilaisen teehetken leivät
5 5 1 0 ääntä

Englantilaisen teehetken leivät

Ei tarvitse olla aatelinen nauttiakseen kello viiden teetä. Mikä onkaan parempi tapa istua alas ystävättärien kesken juoruamaan ja hihkumaan lempi tv-sarjan viimeisimmistä juonenkäänteistä. Perienglantilaisen teehetken tekevät laadukas tee ja valikoima pieniä voileipiä, jotka voi valmistaa jääkaappiin hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.


Ainesosat

Resepti 6-8:lle. 

minttu-herneleivät:

  • 200 g pakasteherneitä, sulatettuna
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl vettä (jos käytät laktoositonta tuorejuustoa, jätä vesi pois)
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 rkl piparjuuriraastetta
  • 1 rkl silputtua minttua
  • ½ tl suolaa

chutney-cheddarleivät:

  • 150 g laadukasta cheddaria tai vanhaa goudaa
  • 12 rkl mango chutneyta
  • lehtisalaattia
  • margariinia

rapu-vesikrassi:

  • ½ kurkku kuorittuna ja viipaloituna
  • margariinia
  • 1 dl majoneesia
  • 100 g jokirapuja
  • 1 ruukku vesikrassia (jos et löydä vesikrassia, myös rucola käy hyvin!)

Valmistus

minttu-herneleivät:

Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Valmista minttu-herneleivät 12:een viipaleeseen JättiPaahtoa. Levitä tahna kuudelle leivälle ja paina loput 6 leipää kanneksi. Leikkaa reunat ja puolita leivät pituussuunnassa kahdeksi tangoksi. Saat 12 pientä minttu-herneleipää.

Chutney-cheddarleivät:

Leikkaa cheddar 3mm paksuiksi viipaleiksi. Voitele 6 JättiPaahto-viipaletta mangochutneylla ja jaa juusto leiville, viimeistele salaatinlehdellä. Voitele 6 viipaletta JättiPaahtoa kansiksi ja paina kiinni. Leikkaa pois reunat ja puolita keskeltä pituussuunnassa. Saat 12 pientä chutney-cheddarleipää.

Rapu-vesikrassi: Hienonna jokirapuja terävällä veitsellä ja sekoita majoneesiin. Levitä rapuseos 6:lle JättiPaahto–viipaleelle ja jaa kurkkuviipaleet leiville. Leikkaa vesikrassi ruukusta varsineen ja puolita krassin varret ja jaa leiville. Voitele 6 JättiPaahto–viipaletta margariinilla ja paina leiville kansiksi. Leikkaa leivän reunat ja puolita keskeltä pituussuunnassa. Saat 12 kpl pientä rapu-vesikrassileipää.

Vinkki: Jos valmistat leivät etukäteen, laita ne kelmun alle kylmään ja leikkaa reunat pois ja puolita vasta juuri ennen tarjoilua.