Porkkanakakku-leivät
10 minuuttia
5 5 1 0 ääntä

Porkkanakakku-leivät

Lapsillekin maistuva viikonlopun herkkuleipä maistuu aivan porkkanakakulta, mutta on salaa myös vähän terveellinen.


Ainesosat

5 Pågen Oivallus! -leipää
Porkkanaseos:
5 porkkanaa
3-4 rkl hunajaa
1 tl kardemummaa
¾ tl kanelia
3 rkl kauramaitoa

Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunanmehua
 
Koristeluun halutessasi:
Mustikoita
Hasselpähkinöitä
Hunajaa vielä tarjoiluun

Valmistus

Kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Lisää raaste kattilaan. Lisää kattilaan loput ainekset ja kypsennä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia välillä sekoitellen.

Sekoita tomusokeri ja sitruunanmehu maustamattoman tuorejuuston joukkoon.

Levitä tuorejuustoa Oivallus-leipien päälle. Nosta pari ruokalusikallista porkkanaseosta tuorejuuston päälle ja levitä kauttaaltaan leiville. Halutessasi koristele vielä mustikoilla, hasselpähkinöillä ja mausta hunajalla.

Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.