Ranskalainen jäätelötoast
30 minuuttia
3 5 1 50 ääntä

Ranskalainen jäätelötoast


Ainesosat

4 hlö:lle. 

  • 4 siivua JättiPaahto -leipää
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl voita
  • 2 päärynää, kuorittuja, sokeriliemessä keitettyjä
  • 2 rkl mustikoita
  • vaniljajäätelöä
  • 2 rkl hasselpähkinöitä

Valmistus

  1. Sekoita vehnäjauho ja maito tasaiseksi. 
  2. Lisää kananmunat ja vaniljasokeri. 
  3. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä n. 20 minuuttia. 
  4. Jaa päärynät pieniksi paloiksi ja poista siemenkodat. 
  5. Puolita leipäviipaleet ja kääntele palat taikinassa. 
  6. Paista voissa.  
  7. Aseta leivät lautasille. 
  8. Päällystä päärynänpalasilla ja mustikoilla. 
  9. Laita päälle vaniljajäätelöä ja koristele paahdetulla hasselpähkinärouheella.