Inspiroiduresepteistämme
Me Pågenilla olemme leiponeet jo yli 140 vuotta ja haluamme jakaa tietomme kanssasi sekä inspiroida sinua uusiin makuihin.
Jokaiselle jotakin
Makuja on monia ja se on mahtavaa. Haluamme tarjota arkeen ja juhlaan ihania hetkiä ja herkullisia makuja. Taikinajuureen leivotut leipämme tekevät jokaisen aterian hieman herkullisemmaksi ja pienet Gifflar-pullamme tuovat iloa jokaiseen hetkeen. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin.
Hiivaa käytetään leivonnassa kohotusaineena, mutta entsyymit tekevät varsinaisen työn! Leivottaessa taikinan aineksien oikealla lämpötilalla on merkitystä – liian kylmät ainekset hidastavat entsyymien toimintaa, liian kuumaan liuotettuna hiivan entsyymit denaturoituvat ja lakkaavat toimimasta. Leipomoteollisuudessa entsyymejä käytetään myös taikinan muokattavuuden ja kohoavuuden parantamiseen sekä tuotteiden säilyvyyden, värin ja rakenteen parantamiseen.