Makuja on monia ja se on mahtavaa. Haluamme tarjota arkeen ja juhlaan ihania hetkiä ja herkullisia makuja. Taikinajuureen leivotut leipämme tekevät jokaisen aterian hieman herkullisemmaksi ja pienet Gifflar-pullamme tuovat iloa jokaiseen hetkeen. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin.
Rukiisen mausteiset Limpukkasipsit voi valmistaa aiemmin päivällä. Ne ovat mitä mainiointa tarjottavaa illanistujaisiin tai naposteltavaksi elokuvaa katsellessa.
Ainesosat
Resepti 6:lle.
1 pkt Limpukkaa (14 viipaletta)
1,5 dl oliiviöljyä
6 valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
1 prk kermaviiliä
1 kypsä avocado
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
chilikastiketta
1 limen kuori raastettuna ja ½ limen mehu
Valmistus
Yhdistä kermaviili, avocado, suola ja juustokumina.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta chilikastikkeella.
Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulit ja mausta suolalla.
Leikkaa Limpukka-viipaleet poikittain n. 2 cm leveiksi lankuiksi.
Kumoa leipäpalat isoon kulhoon ja kaada valkosipuliöljy perään.
Kääntele hetki kunnes öljy ja valkosipuli on sekoittunut leipiin.
Levitä uunipellille ja paista rapeiksi 200-asteisessa uunissa n. 10-15 min.