Makuja on monia ja se on mahtavaa. Haluamme tarjota arkeen ja juhlaan ihania hetkiä ja herkullisia makuja. Taikinajuureen leivotut leipämme tekevät jokaisen aterian hieman herkullisemmaksi ja pienet Gifflar-pullamme tuovat iloa jokaiseen hetkeen. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin.
Limpukkasieniruukku sopii mainiosti rapujuhlien tarjottavaksi tai pimeänä myrskyisenä yönä hyvän dekkarin kanssa.
Ainesosat
Resepti 4:lle.
6 Limpukka-viipaletta, leikattuna n. 3x3cm paloiksi
500 g kantarelleja tai tatteja, kuutioituina
1 sipuli, hienoksi kuutioituna
2 rkl voita (sekä lisää uuniruukkujen voiteluun)
2 dl tummaa olutta
n. 1 tl suolaa
2 dl kermaa
1 prk (120g) smetanaa
1 tl rosepippuria
150 g juustoraastetta
Valmistus
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kuumenna voi pannussa ja pehmennä siinä sipulit. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes niistä on haihtunut kosteus. Lisää tumma olut ja kiehauta. Lisää kerma ja suola ja hauduta vartin verran matalalla lämmöllä.
Sillä välin voitele annosruukut tai keskikokoinen, korkeareunainen uunivuoka voilla ja vuoraa tiiviisti pohjaa myöten Limpukkapaloilla. Lisää muhennokseen smetana ja rosepippuri ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa sienimuhennos ruukkuihin ja kuorruta juustoraasteella. Paista vuokia uunissa noin 10min. tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.