Lapsillekin maistuva viikonlopun herkkuleipä maistuu aivan porkkanakakulta, mutta on salaa myös vähän terveellinen.
5 Pågen Oivallus! -leipää
Porkkanaseos:
5 porkkanaa
3-4 rkl hunajaa
1 tl kardemummaa
¾ tl kanelia
3 rkl kauramaitoa
Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunanmehua
Koristeluun halutessasi:
Mustikoita
Hasselpähkinöitä
Hunajaa vielä tarjoiluun
Kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Lisää raaste kattilaan. Lisää kattilaan loput ainekset ja kypsennä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Sekoita tomusokeri ja sitruunanmehu maustamattoman tuorejuuston joukkoon.
Levitä tuorejuustoa Oivallus-leipien päälle. Nosta pari ruokalusikallista porkkanaseosta tuorejuuston päälle ja levitä kauttaaltaan leiville. Halutessasi koristele vielä mustikoilla, hasselpähkinöillä ja mausta hunajalla.