Välimerellinen voileipäkakku
60 minuuttia
5 5 1 2 ääntä

Välimerellinen voileipäkakku

Näyttävä voileipäkakku on täynnä välimerellistä makua. 20 hengen kakku osana tarjoilupöytää. 10 hengelle mikäli ainoa tarjottava.


Ainesosat

1 pss Pågen Oivallus! –leipää (18 kpl)
1 rasiallinen salaattisekoitusta

Kasvikset:

2 munakoisoa
1 kesäkurpitsa
2 punaista + 1 keltainen paprika
n. ½ dl oliiviöljyä
2 rkl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
rouhittua pippuria

Tapenade:

1 prk kivettömiä kalamata-oliiveja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä

Fetavaahto:

400g maustamatonta tuorejuustoa
400-500g fetajuustoa

Minttuvinegrette:

1 sitruunan mehu + 1 sitruunan raastettu mehu
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
½ rkl hunajaa
ruukullinen tuoretta minttua

Koristeluun
viikunoita
keltaisia paprikoita (säästä osa väliin tulevista)

Valmistus

Kasvikset: Siivuta munakoisot n. ½ cm siivuiksi. Suikaloi kesäkurpitsa esimerkiksi pitkiksi siivuiksi tai leikkaa sekin kiekoiksi. Pilko paprikat suikaleiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Lisää öljy ja mausteet kasvisten päälle. Paista 30 min 200 asteisessa uunissa.

Tapenade: Valuta vesi oliiveista. Mittaa ainekset kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.

Fetavaahto: Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa melko tasaiseksi tahnaksi.

Minttuvinegrette: Silppua minttu hienoksi veitsellä. Sekoita ainekset keskenään.

Kokoaminen: Lado pohjalle 2x3 Oivallus-leipää. Levitä päälle tapenade. Levitä sen päälle kesäkurpitsasiivut ja puolet paprikoista. Pirskottele kolmas osa minttuvinegretestä. Lisää hiukan salaatinlehtiä väliin. Lado toinen kerros leipiä. Levitä päälle minttuöljyä kostuttamaan. Lusikoi päälle puolet fetavaahdosta. Lisää päälle munakoisosiivut ja loput paprikat, mutta säästä muutama keltainen paprika koristeluun. Lisää salaatinlehtiä väliin. Lado viimeinen kerros Oivalluksia päällimmäiseksi ja voitele lopulla minttuöljyllä. Levitä loppu fetavaahdosta. Lisää päälle loput salaattisekoituksesta sekä halkaistuja viikunoita ja loput paprikat.

Tarjoa muutaman tunnin sisällä.

Jos valmistat etukäteen, niin kakku kestää hyvin jääkaappisäilytystä pari päivää. Mikäli teet näin, niin koristele kakku salaatilla vasta tarjoiluvaiheessa.

Pågen käyttää evästeitä sivuston käyttömukavuuden parantamiseen ja tilastointitarkoitukseen. Lisätietoja evästeistä.